Nyheter 2014

140906
Valparna fyller 5 veckor i morgon. Nu är de bara SÅ SÖTA… På bilderna ser ni hela gänget, därefter en och 1. Man ser hur fina färgerna har blivit och nu kommer det ju tänder också… så nu har de börjat äta lite annan mat än mammas di. Välling gillar de sådär, men rejält uppblött valpisfoder det är smaskens, för att inte säga mald kalvfärs med äggul… MUMS! De har också börjat lulla runt lite mera och är väldigt nyfikna på rätt många saker, världen är ju alldeles ny för dem.
Valparna 5 v
BT Tik 5v
Collin 5v
Ljus 5v
SvartVit 5v

140824
Idag fyller våra underbara små tibbetussar 3 veckor. De är helt ljuvliga. Har fått upp ögonen, hör när vi smackar och har börjat kravla runt. I morgon skall vi flytta dem till en lite mera aktiverande liten valphage så de kan röra sig mera än i lyan, dock fortfarande i sovrummet. Här kommer det sötchock! Idag ville mamma Maja slippa vara med på bilderna. Hon tycker det kan räcka med hennes söta små valpar, även om hon ju naturligtvis anser sig själv vara miss Hjärup.
Valparna 3v – 1
Valparna 3v – 2
Valparna 3v – 3
Valparna 3v – 4

140817
Idag är vår underbara små tibbetussar 2 veckor. Det händer massor nu, ögonen är öppna och öronen snart också. De har börjat röra sig mycket mera, Mamma Maja är inte inne i boet hos dem hela tiden, även om hon har järnkoll. Snart skall de få flytta ur sitt lilla gryt, men det tar nog en vecka till…Här kommer det söta bilder på vår fina valpisrad! Mamma Maja är lite trött och vilar när de diar… från vänster Collin dvs vår svart/vita hane. Därefter kommer systrarna; sobel/vit particolor, svart/vit particolor och så den största av dem, black/tan tiken. På de andra bilderna kan ni följa dem efter färgerna. I lyan sitter Maja och kikar ut!
Maja med sina valpar – 2v
Valparna – 2v
I lyan – Maja och valparna – 2v

140810
Här kommer det 4 nya bilder på våra underbara små tibbetussar. Vi tog bilderna idag på  de smås 1veckas födelsedag.Mamma Maja är stolt och mycket duktig. Hon tar hand om sina små och sköter om allting på ett perfekt sätt. Valparna går upp i vikt som de skall. Nu ser man färgerna bättre. Den vi trodde skulle bli helsvart har visat sig bli black/tan, hennes tanfärger smyger fram under svansen och på benen. Övrigas färger syns jättebra på bilderna.
Valparna 1v – Bild 1
Valparna 1v – Bild 2
Valparna 1v – Bild 3
Valparna 1v – Bild 4

140803
Idag föddes Sigges och Majas valpar. 1 hane och 3 tikar. 2 particolor tikar, en solid tik (som vi tror antingen blir helt svart eller mörk sobel, det får man se med tiden) och så en particolor hane. Sigge heter ju Follow Mr America och Maja heter Follow Black Velvet. Kullen är 6 generationen Follow på mödernet, det är vi stolta över!
Maja med hennes valpar!

140702
Vi har idag fått ultraljudat vår söta fina lilla Maja ( Follow Black Velvet). Hon har 2, kanske 3 valpar på gång. Valparna planeras födas i början på augusti. Vi är så jätteglada för denna nyhet, då det var nästan 4 år sedan vi hade valpar senast
Eva och Maja (Follow Black Velvet)

140608
Vår fine Ville, eller CIB ( INT CH) SE CH, DK Ch Follow Up Up and Away vann BIM på SSTS lokalavdelning Västs ras special den 7 juni. Villes kompis Stella, dvs Mic Mac Rock Me Babe, vann sitt andra cert på raken och blev 2 bästa tik, slagen endast av sin halvsyster, som slutade som Best In Show!

Vi är såklart jätteglada för detta, speciellt som domaren heter Tomas Rohlin och han är en kännare av rasen.61 tibbar var anmälda så detta var rätt stort.

Vi hoppas ju på valpar efter fine Follow Mr America och Follow Black Velvet. De är beräknade till 1 augusti. Håll tummarna!
Follow Up Up and Away – Ville
Mic Mac Rock Me Babe – Stella

140603
Vi har parat underbare Sigge, eller Follow Mr America med sötaste lilla svarta Maja, Follow Black Velvet. Valparna planeras till i början av augusti. Vi hoppas på alla färger!

Båda är PRA testade UA via ögonveterinär. Maja är dessutom DNA testad fri från PRA3, dvs hon är genetiskt fri från PRA3.  Maja har genomgått BPH med godkänt skott. Bägge uppfyller naturligtvis såväl SSTS som SKK:s krav för valphänvisning.

Maja ses när hon gör sitt BPH tillsammans med Leif och en tävlingsledare. Hon gjorde succé och tyckte det hela var hur kul som helst.
Follow Mr America – Sigge
Follow Mr America – Sigge – Stamtavla
Follow Black Velvet – Maja
Follow Black Velvet – Maja – Stamtavla
DNA-test för PRA – Follow Black Velvet – Maja
Follow Black Velvet – Maja på BPH