Nyheter 2012

121120
I år har vi haft så mycket för oss att vi inte hunnit med uppdatering av hemsidan. Men nu så slår vi till!

Sluggo, Se o DK UCh Follow Tiny Panther fick 2 fina valpisar  med Lilla söta Shangri-La Orkidee. 1 svart, vacker gosse, Balder, och en sobel liten prinsessa, Ballerina. De föddes i slutet av maj och har artat sig fint! Grattis till dessa små, som nu blivit 6 månader gamla. Balder blev BIM på Sydskånska kennelklubbens valpshow i början av november. Anette Stemark på kennel Banezas är att gratulera!

Ville har varit på Danmarks rundor. I maj vann hann 3 BH med r-cacib i Roskilde. Endast 3 hanar fick Ck för en tuff holländsk domare, så vi var nöjda med det.. Då vinnande hane redan var internationell champion gick detta r-cacib över till CACIB. På Bornholm, i Rönne, vann han i början av juli 2 BH cert o CACIB för Cindy Pettersson. Månadsskiftet juli-augusti, i Vejen, slog han till och vann sitt 3.e danska cert för Kerstin Nilsson och blev därmed Se o DK UCH FOLLOW UP UP and AWAY. Han har nu 3 CACIB. Fick 1 svenskt i Växjö för Ingrid Borchorst och vi behöver ett till på honom, i ett tredje land för att han skall bli Internationell Champion…för att bli det måste man ha 4 CACIB i tre olika länder…så nu får vi nog tänka på var vi skall resa med honom… På Bornholm blev Am o DK UCH Follow Oriental Orchid, Dockan, BIM för Karl-Erik Johansson, hennes dotter Follow Black Velvet, Maja, vann där unghundsklassen med CK. Vi var nöjda med den  resan, Bornholm är alltid trevligt att åka till oavsett man har hund med sig eller inte. Ön kallas för Solskensön, och i år passade det hyfsat. Det extra  trevliga är att på DKK:S utställningar på Bornholm så sjunger alltid DKK:s kanslipersonal en sång om Bornholm innan utställningen startar. Det händer aldrig i Sverige. Dessutom fyllde domaren Karl Erik Johansson år, så han uppvaktades i ringen med en Happy Birthday-sång!

Hemkommen från Vejen, med nytt dubbelchampionat, så blev Ville pappa till 4 vackra valpar hos Lena Brehmer, kennel Kangris. 1 gosse och 3 flickor, alla sobla. Mamman heter Kangris Magnificent Maya och hon har tagit hand om de små på ett underbart sätt. Tibbetikar ÄR duktiga mammor. Grattis Lena till en fin kull.

Ann Rode, kennel Mic Mac hade en spännande kull valpar med kul färger… efter diverse funderande så bestämde Leif sig för att vi skulle åka och titta lite. Ni vet titta liite…J Det tog sådär 30 sekunder, sedan hade Leif fiskat upp Mic Mac Rock Me Babe…och på den vägen är det. Stella, som vi kallar henne, är Leifs hund, pappas flicka… Med henne går vi nu valpkurs på Sydskånska Kennelklubben. Duktiga Sussie Kryhl är vår ”fröken”.

Vi ser fram emot nästa år, då skall vi ju börja ställa ut lilla Stella också…
Klicka för bild! (Orkide och nyfödda valpar med Se o DK UCH Follow Tiny Panther, Sluggo.)
Klicka för bild! (Ville blir Se o DK UCH Follow Up Up and Away, Ville, Kerstin Nilsson och Eva)
Klicka för bild! (Follow Black Velvet, Maja)
Klicka för bild! (DK o AM CH Follow Oriental Orchid, Dockan.)
Klicka för bild! (Maya och hennes 4 valpar med Ville)
Klicka för bild! (Leif, Stella och Eva på Sydskånska kennelklubbens valpkurs.)
Klicka för bild! (Stella, Leifs lilla tibbetuss)

120413
Vi tror nu att Anette Stemarks vackra Olivia,  (Shangri-La Orkidee), är dräktig med vår fine Sluggo (CH Follow Tiny Panther). Olivia vann BIS valp på SSTS LA Skånes rasspecial för  rasspecialisten Barbara Wallis Baga, kennel Velrok, England, för några år sedan. Valparna kommer förhoppningsvis om 5 veckor… håll alla tummar!
Klicka för bild!(Shangri-La Orkidee)
Klicka för bild!(Follow Tiny Panther)