Nyheter 2009

2009-11-09
Vi var i Herning i Danmark i helgen. På utställningen igår vann Follow Tiny Panther, Sluggo, sitt första cert, han blev även 3 bh slagen av 2 championhanar. Vi är såklart jätteglada och jättestolta över vår vackre helsvarte gosse. Hans helsyster Follow Tender Poem, Lisa, fick en slät 1. Dömde gjorde Carin Åkesson, 39 var anmälda.
Klicka för bild! (Follow Tiny Panther)
Klicka för bild! (Follow Tender Poem)

2009-10-26
Igår var vi på en liten höstutflykt tillsammans med Ulrika, Thomas, Ella och lille Leio. Vi var på en inofficiell utställning i Bräkne Hoby. Vi hade med oss 7 st Follow tibbar tillsammans varav 1 som ”sällskapshund”, sammanlagt var det 10 anmälda. Vi hade en rätt kall dag i Bräkne Hoby ridhus. Utanför spöregnade det så det var geggigt och väldigt mycket sågspån som fastnade överallt inomhus. Kallt var det också, så det är tur att man har extrautrustning i bilen i form av filt. Det gick jättebra! Ulrikas Follow Mr America vann BIR och sedan placerade han sig som BIG-2. Hans dotter Follow Oriental Satin blev BIM. Follow Oriental Silver (bror till BIM), Follow Tiny Panther och Follow Up Up and Away fick hp. Vi placerade oss även som BIS-2 uppfödarklass. Domare var Agneta Kappers. Vi var nöjda med dagen som gjordes som en utställningsträning.
Klicka för bild! (Follow Mr America)

2009-09-13
Jättegrattis till Ulrika som vann 2 BH med sin fine Follow Mr America, Sigge, på SSTS utställning i Burlöv i går. Dömde gjorde Barbara Wallis Baga. Grattis också till 4 UKL med HP på Mazze, Follow Oriental Silver. Och så ett litet hedersomnämnande till Becky som så duktigt visade Follow Up Up and Away, Ville, till 3 med HP i bebisklassen 4-6 mån hane.
Klicka för bild! (Follow Mr America)
Klicka för bild (Follow Oriental Silver)

2009-09-05
Vi fick igår bilderna på AM CH Follow Athos. Bilderna visar dels när han vann en av sina majors på väg till championatet samt när han fick sin championmeriterande major och därmed sitt amerikanska championat. Majors är poäng som räknas på hur många andra man har slagit i rasen. Handler och delägare i USA är Colleen Bias Chaffee, som äger kennel Shenanwood tillsammans med sin make Bill. Vi är så glada då detta är vår andra uppfödda amerikanska champion, den första var AM CH Follow Oriental Orchid, Dockan, som också var på besök hos Bill och Colleen, dessutom fick Dockan en fin kull valpar i USA.
Klicka för bild! (Athos vinner an av sin majors)
Klicka för bild! (AM CH Follow Athos)

2009-06-29
Idag har vi en sorgens dag. Vår älskade lille Kimmi har fått somna in, hon hade en allvarlig icke botbar sjukdom. Det är så sorgligt att mista så unga hundar, speciellt en så glad och alltid positiv liten tibbeflicka som Kimmi. Vi kommer alltid att minnas hennes viftande svans och glada pratande, hon finns i våra hjärtan…
Klicka för bild! (Kimmi)
Klicka för bild! (Kimmi igen)

2009-06-17
Vi har fått en ny champion, nämligen AM CH Follow Athos. Han fick  sina sista poäng i helgen, vi är så jätteglada för det! Colleen och Bill Chaffee, kennel Shenanwood har verkligen tagit väl hand om honom. Bild kommer.

Valparna är nu sålda, dvs alla utom lille Ville, alias Follow Up Up and Away som skall bo kvar hemma.

2009-05-19
Vår lilla mamma Follow NiNi har nu flyttat hem till Thomas och Agneta i Ljungbyhed. Hennes kompis Birk har nog saknat henne, själv tänker hon ägna sig åt att äta delikatesser resten av sitt liv, speciellt Cesar gillar hon.

2 av valparna hittat sina hem, lille Viggo bor redan i Sölvesborg hos familjen Arntzen och Soya skall flytta till Tina i Uppsala.

Vi kan inte riktigt bestämma oss vilken eller vilka av de 2 som är kvar som vi skall behålla… Follow Up Up and Away är en ljuvlig sobel gosse som kanske blir lite åt de rödsobla hållet samt hans syster Stella, Follow Uptown Girl som har fina vita små vantar. Ibland är det svårt att välja, det kanske blir som i förra kullen, där behöll vi en hane och en tik.

Annat som var trevligt var att vi ställde ut gamle Julle, alias Int o NORD CH Follow Double Diamonds, i Hässleholm för Nils Molin 16 maj. Julle slutade som 2 bästa hane, och så blev han BIR veteran! Han är på sitt 13 år. Vi är så stolta! Vi får inte heller glömma att vår svarte Follow Tiny Panther var med på samma utställning, han blev BIR valp. Han skötte sig jättebra han med!!

Vi vill också gratulera vår duktiga webmaster Ulrika och hennes Thomas till deras nya bebis, lille Leio som föddes den 4:e maj….
Klicka för bild!(Julle på utställning i Hässleholm)

2009-04-26
Nu är valparna 6 veckor, och de har blivit avmaskade första gången. Dessutom har de varit utomhus en liten stund i solen samt därefter i uterummet hela dagen.  De är pigga och nyfikna!
Klicka för bild!(6v, Söt rad)
Klicka för bild!(6v, Söta sobeltösen)
Klicka för bild! (6v, Vitfot rotar med mattan)
Klicka för bild! (6v, Viggo tuggar mattfrans)
Klicka för bild! (6v, Fingerprovet, mammas gosse)

2009-04-19
Nu är valparna 5 veckor och de har börjat röra sig mera samt äta välling. De har verkligen kommit igång. Vi tycker de är helt ljuvliga J
Klicka för bild! (Vi äter välling, 5 veckor)
Klicka för bild! (Vitfot tittar, 5 veckor)
Klicka för bild! (Sobeltösen tittar, 5 veckor)
Klicka för bild! (Mammas gosse, 5 veckor)
Klicka för bild! (Viggo funderar, 5 veckor)
Klicka för bild! (Viggo i leksakslådan, 5 veckor)

2009-04-11
Idag är valparna 4 veckor. Här kommer lite nya bilder. Som ni ser har de vuxit en hel del.
Klicka för bild! (4 veckor och mjölkbaren är öppen!)
Klicka för bild! (4 i rad, 4 veckor)
Klicka för bild! (En fin rad bakifrån, 4 veckor)

2009-04-05
Nu är valparna 3 veckor och de växer som ni ser ordentligt. Nu har de öppnat såväl öron som ögon och så har de börjat kravla runt i boet.
Klicka för bild! (3 veckor och diar)
Klicka för bild! (3 veckor – i boet)
Klicka för bild! (Flickor 3 veckor)
Klicka för bild! (Pojkar 3 veckor)

2009-03-29
Här kommer 1 bild på NiNis små på deras 2 veckorsdag. Visst är de fina?
Klicka för bild! (Ni Ni’s valpar 2 veckor)

2009-03-21
Nu är valparna 1 vecka. De växer rejält. Ni Ni tar hand om dem jättefint
Klicka för bild! (Ni Ni med valparna, 1 vecka gamla)
Klicka för bild! (Ni Ni sover med valparna, 1 vecka gamla)

2009-03-16
Ni Ni och Burres valpar föddes 14 mars. Här är den första bilden på mamma och valparna. Det blev 2 gossar och 2 flickor. En av gossarna är particolor som ni kan se. De andra kommer att bli olika nyanser av sobel precis som sina föräldrar
Klicka för bild! (Ni Ni med valpar)

2009-03-01
Ni Ni är dräktig ordentligt nu. Som ni ser är hon rejält rund om magen redan, vi väntar med spänning… och hoppas på en fin kull!
Klicka för bild! (Ni Ni, Bild 1)
Klicka för bild! (Ni Ni, Bild 2)

2009-02-26
Vi hade besök av Ulrika, Thomas, Becky och Ella i söndags. Då tog vi lite bilder på våra små svarta. Vi presenterar Follow Tiny Panther, Sluggo samt kullsystern Follow Tender Poem, Lisa.
Klicka för bild! (Follow Tender Poem, Lisa)
Klicka för bild! (Follow Tiny Panther, Sluggo)
Klicka för bild! (Follow Tiny Panther, Sluggo, huvudbild))

2009-01-17
Vår maskulina Burre, Follow American He Man, har parat urfeminina Follow Ni Ni.

Valpar beräknas till 19 mars.
Klicka för bild! (Follow American He Man)
Klicka för bild! (Ni Ni framifrån)
Klicka för bild! (Ni Ni stående)

2009-01-09
Det har hänt en hel massa sedan förra rapporten

Jazztin har åkt hem till Sandi och Tom i South Carolina. Vi träffade Sandi i USA och hon ville gärna ha möjlighet att använda honom på sina tikar. Efter mycket funderande beslöt vi att hon skulle få hem honom igen, så han flög från Kastrup till Savannah i South Carolina den 16 december.

Valparna är sedan en tid hemma i sina nya hem, Follow Panhurs Tallulah Sunshine, Sunnie, bor hos Anci och Paavo i Strängnäs, Follow Tidy Pirate, Fritjof, är bebis hos familjen Stråhed i Malmö och Follow Travelling Panda hämtades av Satu Lehtinen och flög hem till Espoo, Finland. Han kallas för Panda, han är svart vit och då är detta ju ett passande namn. Vi beslutade oss för att behålla Follow Tiny Panther, Petter för han är kolsvart och Leifs favorit, samt Follow Tender Poem, Sotis, för att hon bara är så söt och Evas älskling sedan hon var nyfödd. Vi hoppas att alla valparna blir trevliga familje- och sällskapshundar samt att de kommer att göra sina ägare lyckliga under många år.

Våra planer framöver, blir att para Follow Ni-Ni. Hon skall först ögonlysas, sedan får vi se om vi parar henne med Burre (Follow American He Man) eller Sigge (Follow Mr America). Follow Ni-Ni är efter Ch Tsand’s Just the Right Par-Ti (Jazztin) undan Follow Greta Garbo, vår vackra Trissan. Vi hoppas på rödsobla valpar, kanske även svarta eller black/tan. Dessa valpar kommer, om allt går vägen, att bli leveransklara i slutet av maj – början av juni.
Klicka för bild! (Jazztin dagen innan han åkte till USA)
Klicka för bild! (Annci och Sunnie)
Klicka för bild! (Familjen Stråhed och Fritjof)
Klicka för bild! (Satu och Panda på Kastrup)