Nyheter 2011

111108
Vi var på den stora SKK utställningen i Växjö i lördags med 3 av våra små tibbetussar. Det gick rent utav strålande! Vad glada vi är!

BIR (Bäst i rasen) av 46 anmälda tibetansk spaniels, vanns av vår fine Ville, Follow Up Up and Away,
från öppen klass. Han fick även cert och CACIB. Nu får vi åka på fler utställningar så att han får sina 2 cert till så han blir champion han med… han är på god väg hoppas vi   3:a med CK i hanarnas Championklass blev vår stilige svarte SE o DK UCH Follow Tiny Panther (7 championhanar var anmälda) och 3:a med CK från tikarnas Championklass (6 championtikar var anmälda) placerades vår lilla prinsessa AM o DK UCH Follow Oriental Orchid. Dömde gjorde Ingrid Borchorst, från Danmark, med bravur! Vilka välformulerade och klockrena kritiker hon skrev. SÅ vill man det skall se ut.

När vi sedan skulle åka hem, så var det någon som hade stulit BIR-rosetten! Den satt på utställningsburen, någon måste ha norpat den när vi vände oss bort…. Som tur var fick vi en ny av sekretariatet. Hur kan man stjäla en vinnarrosett?

På bilderna syns vi och domaren samt Cecilia med sin fina tik som blev BIM, Leif som höll kolla på Eva och hundarna, samt Eva efter placeringen i CH klass tikar med Dockan.
Klicka för bild! (BIR och BIM i Växjö 111105)
Klicka för bild! (Leif håller koll på Eva och alla hundarna)
Klicka för bild! (Eva med Dockan i CH-klass) 

110925
Det har hänt mycket sedan förra uppdateringen. Vi har varit på vift med hundarna och vi har fått nya champions.

Vår svarta gosse Sluggo aka DK o SE UCH Follow Tiny Panther fick sina cert och är nu betitlad, vilket vi såklart är glada för. Han fick sitt 3 danska cert av Lars Adeheimer på Bornholm, och då han tidigare hade 2 danska samt 1 svenskt fick han därmed sitt dubbla championat. Det fina championatfotot från Bornholm togs av Catharina Harde.

US CH och DK UCH Follow Oriental Orchid fick sitt danska championat av Lars Adeheimer på Bornholm, tillsammans med BIR. Hon fick sammanlagt 3 cert dennas fabulösa Bornholmshelg, 2 cert på lördagen tillsammans med 2 BIM och så BIR med cert på söndagen. Lördagsdomarna var Guiseppe Alessandra och Jochen Eberhardt. Vår lilla Dockan placerade sig även som BIM –BIS  4 på en av finalerna, man har trevliga tävlingar inom Klubben för Små Selskabshundar vilken tibbarna tillhör i Danmark, sådan grupptävlingar har man inte här i Sverige. Kul var det hur som helst.

Jochen Eberhardt tyckte även mycket om vår fine Follow Up Up and Away , Ville, och tilldelade honom cert och 2 Bästa hane på en av lördagsshowerna. Fotot på Ville togs av Lovisa Rode.

 Vi har även varit på Malmö INT, på Tvååkershowerna samt i Ronneby. Vi har fått en bunke R-cert och R CACIB och fina placeringar med våra gossar. Nästa show planerar vi till Växjö, vilka vi skall anmäla har vi inte bestämt än, det får vi se när anmälningstiden närmar sig….

Follow Well Done behöver ett nytt hem! Bambam är den ljuvligaste gosse som finns, han vill gärna ha en ny familj att ta hand om. Bambam har alla papper en liten tibbe skall ha, han har till och med ett pass. Han är född 101010
Klicka för bild! (Sluggo aka DK o SE UCH Follow Tiny Panther)
Klicka för bild! (Ville aka Follow Up Up and Away)
Klicka för bild! (Bambam aka Follow Well Done)
Klicka för bild! (Bambam aka Follow Well Done – stående)

110205
Vi hade kursavslutning, eller kanske man skall kalla det för examen?, på Sydskånska KK:s valpkurs 5 februari, på Vellingeblomman i samband med deras Hunddag. Det var jättekul! Vi var ett lagom gäng på kursen och vår ”fröken” Sussie Kryhl har verkligen hjälpt oss med våra småttingar. Vi kan verkligen rekommendera Sydskåkks valpkurser!

På bilderna från ”examen” kan beskådas Follow Black Velvet alias Lisa in action och så ett foto på hennes bror Malte.

Förrförra helgen fick vi spåra med valparna, Maja var en fena på detta och hon tog verkligen nosen till hjälp när hon spårade vildsvinsklöv… hon var helt enkelt jätteduktig. Även så hundar kan använda nosen och det ordentligt.

I samband med kursavslutningen tog vi även med vår fine lille Bam Bam, alias Follow Well Done, snart 4 månader på social träning. Han kan minsann stå fint han med…
Klicka för bild!(Maja spårar vildsvinsklöv)
Klicka för bild! (Valpkursavslutning)
Klicka för bild! (Bam Bam fick också träna lite)
Klicka för bild! (Maja står)
Klicka för bild! (Malte kan stå han med)
Klicka för bild! (Maja kan gå fint nu)