Nyheter 2006

2007-12-31
Vi har parat Follow Mr America (Sigge) med Follow Oriental Ocean (Kimmi), valpar beräknas runt 8 februari.
Vi har även parat vår gamle fine Ch Follow Banjo Boy (Banjo) med fröken Follow Miss America (Molly), dessa valpar beräknas komma runt 15 februari.

Med dessa 2 kullar hoppas vi få färgat d.v.s. particolor, black/tan/vitt och så sobel förstås. Kombinationerna är ganska spännande. Sigge och Molly är livmoderimporter från USA, deras mamma är vår underbara skuggade sobel Am, S o DK uch Shenanwood Nothin’ But Magic, pappa till dem är Am o NZ CH Azienta Formal Attire. Banjo är den sista av våra helaustralier, han är gammal nu, snart 12, men testad och är fortfarande fertil. Kimmi är helsyster till Am Ch Follow Oriental Orchid, deras pappa är vår vackre Am, S o DK uch Tsand’ s Just The Right Par-Ti. Med andra ord 2 kombinationer av helt speciell stam.
Follow Mr America
Follow Oriental Ocean
Follow Banjo Boy
Follow Miss America

2007-09-04
Eva och Buddie var på SKK:s utställning i Böda Sand på Öland den 2 september.
Buddie (Am, S o DK uch Shenanwood Nothin’ but Magic) vann BIM, dvs hon blev bästa tik!
De andra fick 1:or och placerade sig så resan var väl värd!
BIR blev Ch Pzazz Time Out, ägd av Arne Eriksson

Vi bodde hos Lena i Kalmar, i detta vackra hus, beläget pastoralt i den småländska skogen. Dessutom träffade vi Kimmis mamma Follow Icon of Isis (Isis kallad) och hennes familj. Så lika mor och dotter är, man häpnar. Det var svårt att skilja dem åt! Vi är glada för att Ullis och lilla Estelle är så fina och älskar sin lilla Isis och Cid, som vi inte skall glömma.

Cid heter i sina papper Follow Hugh Heffner och han är kullbror till vår Follow High Heels.
Klicka för bild!

2007-08-13
Nu har Burre och Leif gått klart sin kurs på Jeppe Stridhs hundägarskola. De fick fint diplom. På fotona kan ni se Leif, Burre och Jeppe, liksom 2 bilder på när alla hundarna går i trängsel tillsammans. Burre och en liten tax fröken var de minsta, störst var en Grand Danois. Dessa kurser är som tidigare sagt väldigt bra och man lär sig bli en bättre hundägare.

Kimmi lurade oss, hon blev inte dräktig, så nu skall vi gå Jeppekurs med henne också.
Klicka för bild!
Klicka för bild!
Klicka för bild!

2007-07-04
30 juni och 1 juli var vi på Bornholm på utställning. Det gick jättebra bägge dagarna! BIR båda dagarna med cert på lördagen och därmed DK UCH vann vår jättefina Amerikansk, Svensk och nu även Dansk utställnings champion Shenanwood Nothin’ But Magic, Buddie. På lördagen blev så vår veteran Julle alias INT och Nord Ch BSG Follow Double Diamonds BIM, sedan slutade han som BIS Veteran och BIS 2 BIM, han vann även klubbcert på denna show. Dömde gjorde sydafrikanska miss Meintjes. Detta var på Klubben för Små Sällskapshundars utställning och där tävlar man om diverse andra saker än vad vi är vana med här!

Dagen efter var det en Dansk kennelklubbsutställning och där vann vår vackra Buddie åter igen ett BIR. BIM med danskt cert vann vår fine Follow Athos. Här dömde en av våra favoritdomare Henrik Johansson, specialist på orientaliska dvärghundar. Vi var jätteglada och mycket nöjda med Bornholmsresan! Vi hade 2 fina dagar, vann BIR och BIM på bägge samt 2 cert och 1 championat. Solen sken på lördagen tills slutfinalerna, då började det spöregna. På söndagen lyste solen. Tack till familjen Harde och Lene och Tommy för all hjälp!
Klicka för bild!
Klicka för bild!
Klicka för bild!

2007-06-20
Idag kom bilden som togs när Follow Oriental Orchid blev Amerikansk utställningschampion. Kolla bilden! Visst är hon fin. Hon visas av sin amerikanska ägare Colleen Bias Chaffee som har kennel Shenanwood. Vi är så stolta!
Klicka för bild!

2007-06-12
Vi gick kurs med Sigge, Follow Mr America, hos Jeppe Stridh i Veberöd, och fick blodad tand. Nu går vi med kullbrodern Burre, alias Follow American He Man. Det är jättekul att gå en ordentligt genomplanerad kurs med hundarna, såväl hunden som matte lär sig massor. Jag är jätteglad för att vi fick komma med, det är svårt eftersom dessa kurser blir fulltecknade nästan direkt. Tänk er att se hur en liten tibbe kan gå fritt följ i ett gäng med betydligt större hundar, där ALLA går fritt följ, eller kunna kallas in tillsammans med 20 andra lösa hundar. Jag rekommenderar alla att gå en ordentlig kurs med sina tibbar, för det är jättekul

Vi har även hunnit ställa ut. I Hässleholm 17 och 18 maj. Första dagen gick inget vidare, ett par CK och något HP. Sigge alias Follow Mr America fick 1:a i juniorklass med HP lördagen 19 maj, han ställdes inte ut på fredagen. Det spöregnade på lördagen och var hans första försök. Follow Oriental Ocean (kullsyster med Am CH Follow Oriental Ocean) blev reserv bästa tik i Hässleholm 18, dagen innan fick hon inget alls. Bägge dagarna i Hässleholm fick Jazzes, dvs Am S o DK uch Tsand’s Just the Right Par-Tis avelsgrupp hp så vi var inne i stora ringen. Becky tävlade i Juniorhandling med Banjo på lördagen. Det gick sådär.

2007-04-20
Det har hänt en del sedan sist. Först så blev Leifs Follow Funny Fanny jättesjuk. Vi fick operera bort hennes livmoder. Detta gick jättebra, hon började resa sig, dricka och bli sig själv. Men det kom en flashback, hon sjönk ihop och kunde en dag inte gå. Verkade ha tappar hela livet. Det visade sig att hon fått en blödning i hjärnan, så vi fick låta henne somna in. Det är alltid väldigt ledsamt när sådant här händer, men man måste ta sitt ansvar om det inte går längre.

Trevligare är att Dockan i helgen fick sin nya titel. Hon heter numera Am CH Follow Oriental Orchid. Ni kan se henne på framsidan av senaste numret av TS Nytt tillsammans med sin amerikanske ”pappa” Bill. Så snart vi fått ”Champinatsbilden” sättes den in.

Vi har också börjat gå kurs med Sigge (F Mr America) hos Jeppe Stridh i Veberöd. Han kommer sig riktigt bra och går fritt följ som en lydnadschampion.

Banjo bor hos Zarnhallarna i Svalöv och har påbörjat Juniorhandling tävlande med lillmatte Becky. Han tycker det är kul att visa upp sig igen, den gamle gossen och han bara DYRKAR Becky, liksom han är babysitter, då familjen har fått tillökning med en liten Ella som han beskyddar och har koll på.
Klicka för bild!
Klicka för bild!

2007-01-07
Vi har firat jul och nyårshelgerna och kunde konstatera att valparna inte brydde sig om smällarna alls. Nu smäller det ju inte vår by som i centrala Malmö, men nyårsafton så skall ju raketerna upp, så lite oroliga var vi allt.

Banjo hälsar på hos familjen Zarnhall i Svalöv och skall tillsammans med lillmatte Becky lära sig att göra juniorhandling finesser. Kurserna börjar i februari och vi önskar lycka till! Det blir nog lite veteranklasstävlande med honom framöver. Han blir 11 år i mars, och är fortfarande i fin form. Banjo gillar kattor, speciellt Fuzzy, som ni kan se. Fuzzy är en helig Birmakatt
Klicka för bild!

Lilla Stina parades med Julle i stället, Elsies tik Magda parades med Jazze. Det blir alltså valpar i Skåne framöver. Vi kommer nog att stå över valpande i vår för egen del, men vi har planer på att så småningom låta våra små gossar försöka. Vi har ju gott om Jazzetöser som snart är i lagom ålder.