2006-12-18

Nu kommer den efterlängtade uppdateringen, tack Ullis för hjälpen!

Under hösten har vi haft fullt upp med våra fina livmoderimporterade valpar efter Am Ch Azienta Formal Attire och vår Am o S UCH Shenanwood Nothin’ But Magic, Buddie kallad. Vi behöll Follow American He Man, kallad Burre, Follow Mr America, Sigge, samt lillasyster Follow Miss America, Molly. Molly är vår första svart-vita och det skall bli väldigt spännande att se vad det blir av henne. Dessa syskon är en rejäl handfull, med mycket aktiviteter runt. Vi gick kurs med Sigge och Molly i Tottarp. Kristina och Jan hjälpte oss med Burre, som bodde i Karlarp ett tag och blev socialiserad. Den gossen är bara så trevlig och väldigt social, funderar på att börja arbeta lite lydnad med honom. Tänk om jag kunde få ett lydnadsdiplom på en tibbe?

Vi lånar Buddie på några år, under tiden finns vår Follow Oriental Orchid, Dockan, i USA hos Colleen Bias Chaffee kennel Shenanwood. Bra med sådant här internationellt utbyte, tänk vad hunderiet är stort, och så spännande med alla nya kontakter man kan knyta via webben. Till våren skall Follow Athos över till Colleen för att användas i hennes avelsprogram precis som Dockan, samt ställas ut.

Vi planerar att ställa ut en hel del till våren – sommaren. Bland annat så skall vi försöka få lite fler titlar på Buddie innan hon åker hem igen. Jag skall även ha en kull till på henne, förmodligen med en av våra gamla hanar.

Kristina var här och fick parat sin lilla Daisy med Jazztin. Går allt vägen kommer valpisarna i mitten av februari. Karin skall para sin Stina med Athos. Detta blir Athos första tik och vi är väldigt spända på denna kombination.

Jag bara måste visa en underbar bild på Bodil och hennes Lisa. Jag tycker den säger allt…vilken kärlek en liten hund kan ge.
Klicka för bild!
Klicka för bild!
Klicka för bild!
Klicka för bild!
Klicka för bild!

2006-07-14
Nu är våra fina valpar 3 veckor, de har öppnat ögonen och försöker väldigt intensivt att stå på sina små ben. Butter fick 3 hanar och 2 tikar. 4 particolor och 1 sobel. En av de particolorfärgade tikarna är svart-vit och henne behåller vi nog, liksom en av de particolorfärgade hanarna. Som det ser ut nu är de som skall säljas tingade, men vi vill gärna visa hur ljuvliga dessa valpisar är!
Klicka för bild!

2006-06-18
Jag var på den fantastiska utställningsveckan i USA, Baltimore, the National 19-25 april. Detta är den årliga amerikanska huvudutställningen som varje år avhålles på olika ställen i detta stora land. I Baltimore ställde jag ut Follow Oriental Orchid, Dockan, under 3 dagar. Man har även domarseminarier, middagar och allmänt social samvaro, så det är inte BARA utställande som gäller. Vi placerade oss alla dagarna och det var en mycket spännande och intressant vecka som jag deltog i på olika sätt. I USA gör man inte som här och bedömningen går blixtsnabbt. Bla a så vann vi pengar i the Sweepstakes. Inte något man är van vid här hemifrån precis. Som skandinav hann man nästan inte med. Amerikaner är emellertid väldigt vänliga och hjälpsamma och de hjälpte mig att komma mycket väl tillrätta. Jag blev fantastiskt omhändertagen på alla sätt och vis. Lilla Dockan lämnades kvar i USA hos Colleeen Bias Chaffee, kennel Shenanwood och jag fick med mig Am CH Shenanwood Nothin' But Magic, Butter, hem när jag åkte den 25 april. Butter parades dagen innan, 24 april, men Am CH Azienta Formal Attire, en urtrevlig och vacker svart-vit hane som används en hel del nu i USA då han lämnar väldigt bra avkommor. Väl hemkomna steg Butter in i vårt hus och fann sig tillrätta som om hon inte annat gjort än bott i Sverige. Vilken underbar tik! Vi hann få henne reggad och anmäld till utställningen i Hässleholm 20 maj. Hon vann där cert, CACIB och BIM och blev även däremd S UCH. Hon heter alltså numera Am Ch o S UCH Shenanwood Nothin' But Magic. Vad stolta vi är! Vi vet dessutom att hon är dräktig. Butter beräknas nedkomma runt 26 juni. Nu håller vi alltså tummarna, så att vi får både hanar och tikar att bygga vidare på i kennelns avel. Bilden visar Eva och Butter 20 maj när hon vann sitt svenska utställningschampionat.
Klicka för bild!

2006-03-15
Alla valparna som skulle iväg har fått fina hem. Nu ser vi framåt mot våren och värmen! Planerna för i vår är i första hand att åka till Tibetan Spaniel Club of Americas ( TSCA) huvudutställning i Baltimore i april... skall bli spännande att se tycker jag. 5 dagars utställning, med 2 rasspecialer varav den ena huvudutställning! 3 "vanliga" amerikanska shower dessutom, alla officiella och därmed meriterande för utställningschampionat. Annorlunda än vad vi har här.. Därefter planerar vi att anmäla så många tibbar vi kan till SKK INT i Hässleholm. Där dömer en rasspecialist från Irland, mr Clancy kennel Milbethan. Måtte solen skina!

2006-02-12
Här kommer en liten bild på Follow Aramis i egen hög person.
Klicka för bild!

2006-02-08
Nu har vi kvar en gosse till salu. Follow Aramis. Han är väldigt söt och rar och underbart gosig. Han vill komma till en egen familj så han har något att ta tand om. Aramis är gossen till vänster på bilden. Hans bror Poppe (Follow Porthos) är gossen till höger, han bor i Malmö hos Eva och Leif (jo, de heter samma som oss!) och det trivs han bra med.
Klicka för bild!
 

Nyheter 2006

Start
Nyhetsarkiv
Nyheter 2010
Nyheter 2009
Nyheter 2008
Nyheter 2007
Nyheter 2006
Nyheter 2005
Nyheter 2004